Din aprilie 2003 Liceul Teoretic “Callatis” a devenit Academie Locala Cisco, oferind urmatoarele cursuri elevilor: IT Essentials PC, Networking Academy Program, Java


IT Essentials PC

Hardware and Software este un curs în format e-learning care prin accentul pus pe experiența practică îi ajută pe elevi să dezvolte aptitudini fundamentale de utilizare a calculatorului și în același timp reprezintă primul pas pentru o cariera în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor.

Networking Academy Program

CCNA Exploration I

Network Fundamentals prezintă noțiuni generale de rețelistică și se insistă pe studiul noțiunilor fundamentale necesare unui început de cariera în domeniul rețelelor de calculatoare. Acest curs prezintă arhitectura, structura, funcțiile, componentele și modelele unei rețele de calculatoare.

CCNA Exploration II

Routing Protocols and Concepts descrie arhitectura, componentele și modul de operare al routerelor, și explică principiile și protocoalele de rutare.

Java

Cursul Java Basic își propune să ofere cursanților o viziune de ansamblu asupra programării orientată pe obiecte folosind limbajul Java.

Elevii vor învăța principiile de baza ale programării orientată pe obiecte, elementele de baza Java, vor învăța să creeze clase, obiecte și aplicații în Java.