Felicitare Callatis

Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia organizează, în acest an şcolar, concursul „Martor la Tradiţii“, anunţă directorul liceului, prof. Livia Maria Costache.


Proiectul are avizele Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi a fost înaintat spre a fi trecut în Calendarul Activităţilor Extraşcolare (CAEN 2011).

Competiţia ce se desfăşoară încă din data de 20 decembrie 2010 îşi propune promovarea valorilor strămoşeşti, a tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti din diferite regiuni, dezvoltarea de abilităţi personale, estetice, sociale şi comunicative în rândul elevilor, precum şi implicarea acestora şi a cadrelor didactice în activităţi extracurriculare, au precizat, ieri, profesoarele Ramona Buzea şi Vianora Avădănei, în calitate de coordonatori ai proiectului.

Competiţia este gândită să aibă loc pe tot parcursul anului şcolar 2010 – 2011 şi, ca atare, este structurată pe mai multe activităţi.

Prima activitate cu tema „Tradiţii de iarnă” a fost programată să aibă loc în perioada 20 decembrie 2010 – 25 ianuarie 2011. Cea de-a doua etapă a concursului, intitulată „Tradiţii de Dragobete”, se desfăşoară începând de sâmbătă, 15 ianuarie, şi se va încheia în data de 20 februarie. Cea din urmă activitate, denumită „Tradiţii de primăvară”, va avea loc în intervalul 15 februarie – 01 martie.

Elevii din ciclul primar, gimnazial şi liceal, îndrumaţi de învăţători, profesori şi psihologi şcolari, vor fi implicaţi pe toată perioada concursului în conceperea de creaţii literare în versuri sau în proză, în realizarea de icoane pe sticlă şi măşti populare, marţisoare si linguri de lemn pictate inspirate din obiceiurile si tradiţiile populare, dar şi-n interpretarea de colinde.

Elevii care se vor dovedi cei mai buni dintre cei mai buni vor fi premiaţi.

Proiectul se încheie cu o Şcoală de Vară în Maramureş, organizată în perioada august 2011.

Cei interesaţi să participe la Şcoala de Vară sunt încurajaţi să se înscrie pe site-ul proiectului www.martorlatraditii.com, care va avea o rubrică dedicată acestei activităţi. Tot acolo vor afla detalii despre perioada exactă, locaţie şi costuri.

De menţionat că atât rezultatele concursului căt şi informaţii despre fiecare activitate vor fi postate pe acelaşi site.