sigla et

  1. Proiect eTwinning “Student life”urmat de student exchange,  în parteneriat cu” Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi”, Menderes- Izmir, Turcia,  octombrie 2015

Echipa de proiect Avădănei Vianora, Tudor Lakme, Crăciunescu Teodor

Timp de o săptămână, elevii au locuit la familiile partenerilor, au avut ocazia să cunoască o parte din valorile tradiționale ale familiei, să participe la cursuri și să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare.Astfel, prin comparație, tinerii vor înțelege mai bine care sunt elementele asemănătoare și care sunt diferențele din viața lor.Activitățile derulate în comun de către elevii ambelor licee au demonstrat aceleași preocupări ale tinerilor de pretutindeni.
Rezultatul final al proiectului îl reprezintă o revistă, la care elevii din cele două licee lucrează în comun.

{gallery}school_exchange/octombrie_2015:190:120:0:0{/gallery}

În perioada 22-27 martie 2015, Liceul Teoretic ”Callatis” Mangalia a primit vizita unui grup format din 17 elevi si 3 profesori de la ” Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi”, din Izmir, Turcia,elevii români fiind invitați in Turcia în luna octombrie 2015.Vizita a fost prilejuită de participarea celor două licee la proiectul eTwinning  ”Student life”.

Elevii au prezentat dansuri folclorice din cele două țări, au cântat, au lucrat împreună în laboratorul de informatică, au jucat fotbal în sala de sport a liceului. Proiectul ”Student life” a oferit ocazia tuturor elevilor implicați să efectueze  o vizită de o zi la București și alte activități specifice tinerilor.

{gallery}school_exchange/martie_2015:190:120:0:0{/gallery}

2. Proiect eTwinning  ”Let`s show my school” , urmat de student exchange, în parteneriat cu Julie-Victoire Daubié Lycée, Argenteuil, Franța, 6-12 aprilie 2015

Echipa de proiect Avădănei Vianora, Costache Livia

În perioada 6-12 aprilie 2015, un grup format din 11 elevi și 2 profesori au efectuat un schimb cultural în Franța, la Julie-Victoire Daubié Lycée, Argenteuil, fiind al doilea proiect derulat între cele două licee. Elevii au avut ocazia să participe la activități comune cu elevii francezi și să viziteze obiectivele turistice ale orașului Paris.

{gallery}school_exchange/aprilie_2015:190:120:0:0{/gallery}

3. Proiect etwinning ”My European School”, urmat de student exchange, în parteneriat cu “Tepecik Hüsnü M. ÖZYEĞİN” Anadolu Lisesi,Istanbul,Turcia,apr.2014

Echipa de proiect: Vianora Avădănei, Ramona Buzea, Lakme Tudor

Un grup de 20 de elevi de la Liceul Teoretic ”Callatis” din Mangalia, însoțiți de cinci 3 profesori, au efectuat în perioada 1-7 aprilie 2014, un schimb cultural de studiu  la”Tepecik Hüsnü M. ÖZYEĞİN”Anadolu Lisesi, Istanbul,Turcia iar ca în perioada 1-7 mai 2014, elevii români au primit vizita elevilor din Turcia.

Elevii celor două licee au  avut ocazia să-și petreacă timpul în familiile elevilor gazdă, să înțeleagă mai bine diferențele și asemănările culturale ale celor două popoare și nu în ultimul rând să-și îmbunătățească vocabularul și comunicarea.

{gallery}school_exchange/aprilie_2014:190:120:0:0{/gallery}

4. Proiect etwinning ”Student in Europe”, urmat de student exchange, în parteneriat cu I.I.S.“Via Copernico”High School S&T , Pomezia, Italia, oct 2013

Echipa de proiect: Vianora Avădănei, Ramona Buzea, Lakme Tudor

Un grup de 16 de elevi de la Liceul Teoretic ”Callatis” din Mangalia, însoțiți de trei profesori, au efectuat în perioada 20 – 25 octombrie 2013, un schimb cultural de studiu  la Liceul I.I.S. ”Via Copernico ”High School science and technology din Pomezia, Italia, după ce în perioada 1-5 octombrie 2013, elevii italieni au fost oaspeții elevilor români.

Schimbul cultural și-a  propus să promoveze valorilor culturale, a tradiţiilor şi obiceiurilor din țările participante, să ofere ocazia elevilor să cunoască și să compare sistemul de învățământ din aceste țări, să se cunoască și să lege prietenii.

Elevii români au participat la o oră de laborator de chimie și la o oră de proiectare asistată de calculator, după ce, Liceul Callatis a susținut ore cu ajutorul tablelor inteligente și în laboratorul Multitouch, programul școlar fiind încheiat cu un meci de fotbal între elevii celor două școli. Activitățile derulate în comun de către elevii ambelor licee au demonstrat preocupări comune ale tinerilor europeni.

{gallery}school_exchange/octombrie_2013:190:120:0:0{/gallery}

Proiect school exchange în parteneriat cu ”Julie-Victoire Daubie” Lycee, Argenteuil , Franța, aprilie 2013

Echipa de proiect: Vianora Avădănei, Ramona Buzea, Lakme Tudor, Livia Costache, Teodor Crăciunescu

Un grup de 20 de elevi de la Liceul Teoretic ”Callatis” din Mangalia, însoțiți de cinci profesori, au efectuat în perioada 31 martie-5 aprilie 2013, un schimb cultural de studiu la Liceul Julie-Victoire Daubie din Argenteuil, Franța, iar ca în perioada 14-19 aprilie 2013, elevii români au primit vizita elevilor din Franța.

Elevii Liceului ”Callatis” au fost fost primiți cu brațele deschise în familiile elevilor din Franța, fiind adevărați ambasadori ai  României, demonstrând prin comportamentul lor că educația primită în familiile și în școlile românești este la același nivel cu educația primită de elevi în orice țară europeană.

{gallery}school_exchange/aprilie_2013:190:120:0:0{/gallery}

Proiect ”Eye Witness to Traditions”–school exchange, în parteneriat cu ”Gurlek Nakipoglu Lisesi”, Istanbul, octombrie 2012

Echipa de proiect: Vianora Avădănei, Ramona Buzea, Lakme Tudor

Un grup de 11 de elevi de la Liceul Teoretic ”Callatis” din Mangalia, însoțiți de 3 profesori, au efectuat în perioada 26-30 septembrie 2012, un schimb cultural de studiu la ”Gurlek Nakipoglu Lisesi”, Istanbul, Turcia după ce în perioada 1-5 iunie 2012 , elevii români au primit vizita elevilor din Turcia.

Proiectul cultural a oferit elevilor prilejul să cunoască cultura, tradițiile și obiceiurile din cele două țări, de asemenea să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare în limba engleză.

{gallery}school_exchange/octombrie_2012:190:120:0:0{/gallery}