Liceului Teoretic ”Callatis” Mangalia – Participare în proiectul POSDRU/2.1/160/S/132690, „Construiește-ţi cariera pas cu pas! Consiliere și orientare profesională pentru elevii din regiunile centru și sud-est”.

Ca urmare a încheierii unui protocol de parteneriat educațional, care a vizat întrarea elevilor Liceului Teoretic ”Callatis” Mangalia în proiectul POSDRU/2.1/160/S/132690, „Construiește-ţi cariera pas cu pas! Consiliere și orientare profesională pentru elevii din regiunile centru și sud-est”, 500 de elevi din clasele a VIII-a – a XII-a au fost înscriși în grupul țintă beneficiind de facilitățile oferite: aplicarea de chestionare pentru cunoaşterea intenţiilor de continuare a studiilor şi/sau inserţie profesională, servicii de consiliere individuală şi de grup, consiliere online, consiliere în alegerea rutei universitare, accesul la o platforme electronică integrată cu web-site-ul proiectului pentru consilierea şi orientarea profesională a elevilor din proiect, participarea la Târguri educaționale și la tabere de dezvoltare profesională.
Sâmbătă 7 martie, 80 de elevi ai Liceul Teoretic Callatis însoţiţi de profesori și de către experţii educaţionali din cadrul proiectului, au fost îndrumaţi de reprezentanţii facultăţilor din cadrul Universităţii „Ovidius”, în activitățile desfășurate cu ocazia desfășurării Târgului educațional. Activitățile au început în Aula Magna a Universității ”Ovidius” Constanța cu prezentarea universităţii şi s-au continuat cu vizitarea facultăților Universității ”Ovidius” Constanța în următoarele locaţii: sediul din Bd. Mamaia, Campusul nou (corp A și B) și Baza Nautică.
Elevii s-au alăturat altor 120 de colegi ai lor care au fost încluși în activitățile organizate de Universitatea ”Ovidius” în luna decembrie 2014, iar în perioada 13-15 februarie 2015, alți 80 de elevi ai liceului, au participat la Brașov la tabăra de dezvoltare profesională, în care au fost organizate la activități de tip workshop privind oportunităţile de orientare şi decizie privind cariera, sub îndrumarea unei echipe de psihologi de la Facultățile de Psihologie ale Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, Universității „Dunărea de Jos“ din Galaţi și a experților educaționali din cadrul Asociației Donit Brașov.

Director,
Prof. Pătrînoiu Luminița